субота, 20. април 2013.

Australija i 13º Riba Objavljen: 18. mart, 2013. | Autor: Smiljana Gavrančić

Australija i 13º Riba




Da period retrogradnog Merkura u Ribama može da bude veoma inspirativan, nedavno sam se uverila. Ukoliko ste unutar sebe napravili atmosferu apsolutne tišine, umirili Um i prepustili se osećajima (Ribe osećaju i prepuštaju se intuiciji, one ne analiziraju) – onda ne preostaje ništa drugo nego da vas nebo odvede na put spoznaje, tajne i podari Vam otkriće. S’ obzirom da volim da mapiram Zodijak iz ugla mundane astrologije, tako sam ja baš u ovo posebno vreme došla u dodir sa 13º Riba, sa stepenom pada Merkura, sa stepenom koji od nas traži tišinu, sa stepenom koji dovodi do nesporazuma ukoliko smo glasni, ukoliko izgovorimo nešto na glas, jer, čim se nešto na glas izgovori – to nije tačno.

„Kenguru“

Baš tako je i 4. avgusta davne 1770. godnie, kada mu je direktivni Mesec (narod) bio na 13º Riba (daljine), James Cook (istraživač, moreplovac, kartograf) postavio pitanje na engleskom Aboridžanima - „Kako se zove ova životinja?“, i dobio odgovor – „Kenguru“, što ustvari znači „Ne razumemo“. Kapetan je to prihvatio kao ime životinje i svetu predstavio do tada nepoznatu životinjsku vrstu.
Eto kako 13º Riba, stepen pada Merkura (reči) može da dovede do nesporazuma. Budući da i kraljica Elizabeta II (koja je između ostalog i suvereni vladar Australije) u svojoj karti ima upravo vladara 6. polja (kolonije) od 10 (ona kao vladar) – Veneru na 13º Riba, zaključila sam da bi sama Australija zaista mogla imati veze baš sa ovim stepenom unutar Zodijaka. Inače, Australija se vezuje za znak Strelca primarno, ali i za kombinaciju Jupitera i serije 12 (znak Riba), stoga ovaj kontinent ima veze i sa znakom Riba (daljine, nepoznati predeli).

Kengur je inače simbol Australije, lik kengura nalazi se na grbu ove zemlje, kao i na nekim novčanicama, a mnoge australijske organizacije takođe koriste lik kengura kao svoj simbol.

Treći Uran-Pluton kvadrat – maj, 2013.

Kako mi živimo u periodu 7 istorijskih kvadrata Urana i Plutona (od 2012. do 2015.) a ispred nas je treći Uran-Pluton kvadrat (maj, 2013.) koji će aktivirati treću čakru unutar donjeg energetskog niova (Telo – nesvesno) koju vezujemo za Sunce i koja unutar svakog od nas boravi u predelu solarnog pleksusa, a koja se na nivou planete Zemlje nalazi baš u području Australije, onda je za očekivati da bi baš ovaj deo sveta mogao postati bitan u energetskom smislu.
To bi moglo trajati sve do 1. novembra 2013. kada ćemo imati četvrti Uran-Pluton kvadrat kojim će se aktivirati centralna, lunarna (srčana) čakra koju vezujemo za Mesec, čakra koja predstavlja glavnu osu oko koje se vrte Um i Telo, tj. Nebo i Zemlja, a koja se na nivou planete Zemlje nalazi na Tahitiju, ostrvu u Francuskoj Polineziji, na mestu gde je 3. juna 1769. godine James Cook (poslat od strane Britanskog Kraljevskog Društva) posmatrao jedinstvenu pojavu – konjunkciju Venere i Sunca, što smo ponovo imali i nedavno, tačnije 6. juna 2012. Zanimljivo je da je baš tada (03.06.1769.) sekundarni Mesec James Cooka bio ni manje ni više nego na 13º Raka, veoma blizu stepena egzaltacije samog Jupitera (15º Raka), tj. stepena koji zovemo Centar Duše, odnosno stepena koji sam nedavno, u svom članku „Ashmole 782 i 15º Raka“ upravo i označila kao – četvrta, lunarna (centralna) čakra.
No, da se mi ipak prvo pozabavimo kartom za treći kvadrat Urana i Plutona. Upravo u ovoj karti nalazimo Kirona (povreda, rana) na 13º Riba (stepen koji sam dovela u vezu sa Australijom), u kvadratu sa Venerom (priroda) na 13º Blizanaca, što već sad može da nas asocira na neka dešavanja koja imaju veze sa klimatskim promenama na ovom kontinentu. Ovaj treći Uran-Pluton kvadrat se na globalnom nivou baš i dovodi u vezu sa klimatskim promenama, pomeranjem zemljišta..., te se da zaključiti da bi Australija zaista mogla biti „prozvana“ u ovom periodu. Ako ovome dodam da baš na dan trećeg Uran-Pluton kvadrata tercijarni Mesec - narod (kreće se oko 1º za 2 dana) kraljice Elizabete II takođe prelazi preko 13º Riba, onda zaista možemo posumnjati da će baš ovaj deo sveta biti bitan!
Svrha perioda koji je pred nama
Kvadrat sigurno nagoveštava problem i na nekom širem nivou on se može odraziti i preko Australije. Ipak, kako upravo treća čakra (Sunce), kada se spoji sa petom čakrom (Merkur) – pravi prvi prsten (krug) oko centralne, srčane (lunarne) čakre, onda je ovde zanimljivo pogledati i kartu za peti Uran-Pluton kvadrat.
Ovaj kvadrat će aktivirati upravo grlenu (Merkur) čakru, a odvijaće se preko 13º Ovna-Jarca što nudi rešenje preko polusekstila i sekstila, ali će baš u toj karti Jupiter sa 13º Raka (na istom mestu je bio i sekundarni Mesec James Cooka 1769.) da napravi egzaktan trigon sa 13º Riba (Australija) što nagoveštava mogućnost da sa lakoćom peta čakra (Merkur) se poveže sa trećom čakrom (Sunce) i da se samim tim napravi prvi prsten oko Anahate (centralne, lunarne, srčane čakre).

Peta čakra je smeštena u predelu grla i ovde treba da se odreknemo govorenja neistine (setite se priče sa samog početka člaka – „Kenguru“), ogovaranja, praznih priča... Ovde se dešava buđenje, prvo sebe, pa potom i drugih... Ovde spoznajemo, ovde se menjamo... Kako postoji podrška sa 13º Raka, od egzaltiranog Jupitera, iz Centra Duše (četvrta čakra), sa mesta gde svako od nas treba pre svega da bude blizak sa sobom, ili bolje rečeno u ljubavi sa sobom, jer samo tako čovek ne čini ništa protiv sebe, ali isto tako ni protiv drugih i prirode – za očekivati je da će čovek shvatiti da je upravo bezuslovna ljubav prema sebi (pa samim tim i prema drugima, prirodi) ključna.

Četvrta, centralna, čakra je najbitnija i ona mora da ima temelj i oslanac u čakri ispod (trećoj, koju vezujemo za Sunce) koja zajedno sa petom čakrom (Merkur) pravi prvi prsten. Tako dolazimo do Urana – kosmičko stanje svesti, i tada shvatamo da ono što je dole jednako je onome što je gore, da ono što je u nama jedanko je onome što je ispred nas. Kada se misao (5. čakra, Merkur) i emocija (4. čakra, Mesec) usklade – tada dolazi do materijalizacije misli i reči (3. čakra, Sunce) i tada se razvija kosmička svest (Uran).

Tišina (13 Riba) jeste ključna, i kada sebe utišamo, kada svoj Um umirimo, kada postanemo meditativni – i priroda će nam na isti način uzvratiti... Samo u tišini i možemo doći do ljubavi prema sebi, i tada ne preostaje ništa drugo nego da materijalizacija bude – Ljubav!

Нема коментара:

Постави коментар

Are We Safe? ’ART’ as part of A_I Spring 2024 Eclipses Published: 24th March, 2024 I Author: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  Are We Safe? ’ART’ as part of A_I Spring 2024 Eclipses Published: 24th March, 2024 I Author: Smiljana Gavrančić ISAR CAP   When Rish...