субота, 20. април 2013.

Spas Evrozone Objavljen: 12. decembar, 2011. | Autor: Smiljana Gavrančić

Spas Evrozone



Na samitu šefova država ili vlada članica EU, se 9.12.2011. god. odlučivalo o tome da li će biti prihvaćena preporuka Evropske komisije da se Srbiji dodeli status kandidata, ali su se razmatrale ključne odluke i o sudbini evra. Naravno da je javnost u Srbiji bila više privučena pitanjem oko dodeljivanja statusa kandidata, dok je ostatak sveta više bio zainteresovan za sudbinu evra.

Lideri 17 zemalja koje kao valutu koriste evro i politički prvaci 6 drugih država postigli su okvrini dogovor o promenama sporazuma EU. Promene unose strože budžetske propise, čime je otvoren put za rešenje dužničke krize u evrozoni, ali i za uspostavljanje Evrope „na dva koloseka“. Napori Nemačke i Francuske da uvere svih 27 zemalja članica da prihvate promene sporazuma nisu dali željene rezultate, uglavnom zato što je Velika Britanija odbila da pristane na to da se odrekne dela ovlašćenja.

Dakle, dogovor o novim fiskalnim pravilima će uključivati 17 država evrozone, plus šest drugih zemalja Evropske unije, ali ne svih 27 država članica. Sporazum nisu prihvatile Velika Britanija i Mađarska, dok su zasad neodlučne Češka i Švedska koje će o tome raspravljati u nacionalnim parlamentima.
Lideri Nemačke i Francuske, kancelarka Angela Merkel i predsednik Nikola Sarkozi, su bili najveći zagovornici ovog novog sporazuma. „Evropa nikada nije bila toliko neophodna, nikada nije bila toliko u opasnosti. Nikada toliko zemalja nije želelo da se priključi Evropi, nikada nije bio toliko veliki rizik da Evropa eksplodira“ – reči su francuskog predsednika.

12º promenljivih znakova

U mundanoj astrologiji 11. kuća predstavlja parlament ali i budžet države.  Horoskop EU ima vrh 11 (budžet) na 12º Blizanaca, a direktivni Mesec EU je upravo na 12º Blizanaca! U pitanju je egzaktna konjunkcija (direkcije rađene za 9.12.2011, za dan samita). Mesec, pored toga što je simbol naroda, ovde predstavlja i ženu na vlasti u jednoj od država članica EU, budući da je Mesec u karti EU položen u 10 – vlast, pa je ovo slika Angele Merkel koja ima jaku bitnu ulogu u krojenju budžeta EU, sasvim sigurno. Pored toga, ona je i Rak u horoskopu, pa Mesec (kao vladar ovog znaka) prirodno opisuje baš nju na ovom položaju.


U karti Francuske 5. Republike Mesec je vladar Asc, i predstavlja francuski narod, stanje u naciji. U sekundarnim progresijama vidimo da je sekundarni Mesec trenutno na 12. stepenu Blizanaca, u konjunkciji sa vrhom 11 (budžet) EU, i sa direktvinim Mesecom EU (narod EU, ali i neka žena na vlasti u EU). Ovo je pokazatelj da će Francuska imati udela u krojenju budžeta EU.

Dalje, Nemačka, u svom horoskopu ima Marsa na 12º Blizanaca, a Mars je vladar 11 – budžet države i položen je u 7 – odnosi sa inostranstvom.
Zanimljivo je i to da Grčka (država članica EU), zemlja koja je u velikoj ekonomskoj krizi, baš u ovom trenutku ima sekundarni Mesec (narod) na 12º Strelca što pravi opoziciju na gore pomenuti 12º Blizanaca. Grčka je Rak na Asc, tako da ovde Mesec kao vladar Ascendenta (pored svoje esencijalne simbolike za narod) i predstavlja grčki narod.
Iako od skoro nije više na vlasti bivši italijanski premijer, Silvio Berluskoni, je ovde isto nekako „interesantan“, tj. njegov horoskop. On i dalje živi u svesti italijanskog naroda kao neko bitan, kao neko iz čijeg horoskopa se i dalje može pratiti sudbina naroda u vremenu, s obzirom na 17 godina dominacije u italijanskoj politici. Naime, u njegovom horoskopu je upravo Mesec (narod) na 12º Riba, što je vrh promenjivog T- kvadrata na gore pomenutu opoziciju 12º Blizanaca / Strelca. Ako je pravilo da je planeta koja je vrh T – kvadrata ključna u ovakvoj konfiguraciji, onda svakako možemo zaključiti da je pitanje mogućeg bankrota Italije i te kako ovde važno!

Mesec, pored toga što predstavalja italijanski narod, predstavlja i samog Berluskonija, budući da je vladar uklještenog znaka Raka u 10 – on kao predsednik. Sam 12º, uklještenost, pozicija u 12. znaku, znaku Riba, je sasvim sigurno slika njega u tajnim, „mutnim“, nejasnim  radnjama...

Slike stepenova zodijaka:

Sabijski simboli i ovde dodatno „boje“ čitavu ovu priču...

Sabijski simbol za 12º Blizanaca (u knjizi Igora Ognjenovića „360 Pandorinih kutija“ pogledati 13º) glasi: „Veliki umetnik, svetski poznati klavirist, pred brojnom publikom sjedi na pozornici za svojim instrumentom.“ – profinjavanje, disciplina, veština... Francuski narod, Angela Merkel i budžet EU  se susreću na 12 Blizanaca, dakle, ove dve zemlje zaista ovde „diriguju“ pred brojnom publikom – pred ostalim državama članicama.

Grčki narod je ovde predstavljen 12º Strelca, a sabijski sibmol ovde glasi (gledati u knjizi 13º Strelca): „Sjetna mlada žena odjevena u crno je iznenađenja pojavljivanjem toplog prijateljstva koje joj se do sada činilo potpuno stranim“ – revizija. Nije li ovo prilika za grčki narod, koji je tužan (žena odevena u crnom)?! Kako je ovo ujedno i stepen naspram 12º Blizanaca, i govori o ishodu, ovde je ishod budžeta EU – revizija, dakle, neka promena, novi sporazum EU?!

Stepen koji predstavlja Berluskonija, i sam italijanski narod je, kao što smo videli, 12º Riba, a sabijski simbol za ovaj stepen (u knjizi gledati 13º Riba) glasi: „U muzeju je starom oružju pripao najmirniji kutak. U posebnoj staklenoj vitrini izložen je slavni mač.“ – hrabrost, borba...  Ako pogledamo i stepen naspram, 12º Device, onda možemo videti i ishod (u knjizi gledati 13º Device), a simbol je: „Državnik stoji ispred gomile. On „čvrstom“ rukom transformira političku histeriju u novi entuzijazam.“ – smirivanje...

I na kraju, treba naglasiti i to da je u horoskopu EU vladar 2. kuće (valuta, ovde evro) upravo retrogradni Merkur, koji sasvim sigurno ukazuje na moguće probleme u bankarskom sistemu EU, na moguće probleme sa samom valutom. Kako je dispozitor Mars/Pluton konjunkcija u opoziciji sa Mesecom (žena) u 10 (vlast), sa ovim problemom se najviše i bori neka žena na vlasti u nekoj od država članica EU, Angela Merkel?! Kako je u pitanju znak Škorpiona, znak gde je Mesec u padu, onda pitanje oko stabilnosti evra nemačku kancelarku može nekako odvući u neki vid „pada“, problem svakako. Biće zanimljivo samo proleće 2012, kada sekundarni Mesec iz karte EU (žena na vlasti u EU) napravi kvadrat sa sekundarnim Merkurom (vladar 2 u horoskopu EU – evro), budući da su u samoj karti EU ove dve planete preko dispozitora Merkura (Mars/Pluton konjunkcije) u opoziciji sa Mesecom. Sasvim je izvesno da Angelu Merkel čeka borba oko evropske valute...

Нема коментара:

Постави коментар

What happens with Princess Kate? Published: 13 March, 2024 I Author: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

What happens with Princess   Kate? Published: 13 March, 2024 I Author: Smiljana Gavrančić ISAR CAP  Catherine was admitted to The London C...