недеља, 22. фебруар 2015.

Gruzija i 15º Raka Objavljen: 22. februar, 2015. | Autor: Smiljana Gavrančić

Gruzija  i 15º Raka

Poslednji gruzijski car zvao se Georgije i to kao da je bio znak da će zemlja nakon njegove smrti biti poverena Svetom Georgiju...Unutar Zodijaka, na 15º Raka, egzaltira Jupiter (Bog), a ime je uvek energija, ime je sudbina...

Bivša sovjetska republika, Gruzija, može uskoro izbiti u prvi plan, ako je sudeći po tome da sam ovu zemlju mapirala unutar Zodijaka na 15º Raka, a da je ispred nas poslednji, sedmi, istorijski kvadrat Urana i Plutona (17. mart, 2015.) koji će ići preko 15º Ovna/15º Jarca.  

Gruzija se nalazi na granici između jugozapadne Azije i istočne Evrope, a sami Gruzini svoju zemlju nazivaju „balkonom Evrope“. Nakon oružanog sukoba u Južnoj Osetiji, početkom avgusta 2008., u koji se umešala i Rusija, Gruzija je izgubila suverenitet nad provincijama Južna Osetija i Abhazija koje su proglasile nezavisnost. Republika Gruzija ove delove i dalje smatra svojom vlastitom teritorijom, pod privremenom okupacijom.  Ove teritorije su međunarodno priznate samo od Rusije, Venecuele i Nikaragve, dok čitava međunarodna zajednica (EU, SAD) – je uskratila međunarodno priznanje.

Slika Gruzije u horoskopu Nove Rusije

Ako pogledamo horoskop Nove Rusije, nalazimo upravo Jupitera, vladara 4. polja (teritorija), na 15º Raka, u konjunkcjiji sa Hironom (rana, bol), koji je takođe na 15º Raka!. U vreme rusko-gruzijskog rata, Vladimir Putin (sadšnji predsednik Rusije) je bio premijer u svojoj zemlji. Njegov Jupiter (širenje, ekspanzija) je u natalnom horoskopu vladar 8. polja (ratovi) od 10. polja (on kao predsednik), i baš tada se u Solar Arc direkcijama našao na 15º Raka!  Dakle, u horoskopu Nove Rusija mi bismo mogli na 15º Raka upravo imati sliku Gruzije. U konjunkcji Jupitera i Hirona mi imamo sliku zemlje koja ima neku ranu, povredu. Inače, nakon okončanja rusko-gruzijskog rata – Gruzija je napustila Zajednicu Nezvisnih Država, koja je neki „prikriveni“ nastavak bivšeg SSSR-a!


Rose revolution

Sadašnja Gruzija (09. april, 1991.) ima MC (reputacija zemlje) u Ovnu. U periodu čuvene tzv. „Revolucije ruža“ („Rose revolution“), novembra 2003. , koja je za posledicu imala promene i odlazak sa vlasti čuvenog predsednika Gruzije, Eduarda Shevardnadzea, Solar Arc Mars (vladar MC-a) se upravo našao na 15º  Raka! Inače, na 15º Raka sam Shevardnadze, u svojoj karti ima Plutona! Pripadnici opozicije su ga optuživali za korupciju, što se i uklapa u sliku  dolaska direktivnog Marsa na  stepen egzaltacije Jupitera (zakon), na 15º Raka!


2015

Tokom 2015 godine, Rusija ima progresivno Sunce (predsdnik) upravo na 15º Raka, što najavljuje i prelazak preko Jupitera i Hirona iz horoskopa Nove Rusije, tj. preko stepena koji predstavlja Gruziju. Ovo bi mogla biti slika Vladimira Putina koji nekako dolazi u vezu sa Gruzijom. Zanimljivo je da i Solar Arc Hiron (rana, povreda) iz horoskopa SSSR-a – je ove godine pozicioniran na 15º Raka (Gruzija)! Inače, sam vrh 4. polja (teritorija) u horoskopu SSSR-a je bio baš oko 15º Raka!



Harmonična tačka

Ako želimo da vidimo odnos Rusije i Gruzije, mi to možemo ako izračunamo Harmoničnu tačku za Merkura i Jupitera u horoskopu Nove Rusije. Zašto Merkura i Jupitera? Zato što je Merkur vladar Ascendenta Nove Rusije i predstavlja Moskvu, prestonicu Rusije, ali ovde i vlast, jer je Merkur ujedno i vladar 10. polja. S’ druge strane, Gruzija je ovde Jupiter na 15º Raka, koji je uklješten u 10. polju. Uklještenost traži vreme i planeta koja je uklještena je osetljiva na tranzite. Takođe, uklještenost priča o tome da ovde stvari pritajeno „tinjaju“...



U karti za odnos Rusije i Gruzije nalazimo da je Harmonična tačka ove dve zemlje na 9º Lava, na Južnom čvoru Nove Rusije, pa je ovde svakako prisutna priča o gubicama, jer Južni čvor ima tu konotaciju. Baš ove godine, sekundarni Ascendent Gruzije je na 9º Lava, dok su na istom mestu i Solar Arc Jupiter i Solar Arc  Hiron Nove Rusije!

U karti sedmog Uran-Pluton kvadrata, Mesec se nalazi preko puta Harmonične tačke Rusije i Gruzije, na 9º Vodolije, što isto nagalšava pokretanje odnosa na realaciji Rusija-Gruzija.



Da li je na pomolu nova Putinova „avantura“ na još jednu bivšu sovjetsku republiku? Ostaje da vidimo... O umešanosti Rusije u sukobe u inostranstvu pisala sam još septembra 2011 u svom članku „Rusija i 26º fiksnih znakova“, kada sam najavila pobedu Putina na izborima marta 2012 i početak turbulentnog perioda za ovu zemlju, budući da je prvi kvadrat Urana i Plutona (preko 8 º kardinalnih znakova, Ovna i Jarca) upravo pokrenuo Marsa sa 8 º Ovna i Urana sa 8 º Jarca iz horoskopa Nove Rusije. 


Нема коментара:

Постави коментар

The Third Temple and Jupiter/Uranus great conjunction on 21st April 2024 Red heifers from Texas Published: 15th April, 2024 I Author: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  The Third Temple and Jupiter/Uranus great conjunction on 21st April 2024 Red heifers from Texas Published: 15th April, 2024 I Author...