недеља, 6. септембар 2015.

Predsednički izbori u Americi 2016 Objavljeno: 6. Septembar, 2015 I Autor: Smiljana Gavrančić

Predsednički izbori u Americi 2016
Objavljeno: 6. Septembar, 2015 I Autor: Smiljana Gavrančić 

Iako do predsedničkih izbora u Sjedinjenim Državama ima još oko godinu dana, predsednička trka je počela... Još se spekuliše ko će biti kandidati dve vodeće partije, demokratske i republikanske... Nedavno pojavljivanje Donalda Trumpa u trci za kandidaturu republikanaca, Ameriku je „podigla na noge“. Jeb Bush, čiji su i otac i brat već bili na mestu prvog čoveka ove zemlje, se takođe pominje kao republikanski kandidat. Novi stanovnik Bele kuće će biti onaj kandidat koji osvoji potrebnu većinu 8. novembra, 2016. za kada su zakazani izbori, ali i onaj koji, po svemu sudeći, ima nekako aktivan 22º Blizanaca!

Bitne „figure“ za Belu kuću kroz istoriju Sjedinjenih Država

Moj istraživački rad sam započela tako što sam krenula od datuma kada je položen kamen temeljac za izgradnju Bele kuće, 13. oktobra, 1792. Čitava ideja je potekla od prvog predsednika SAD-a, Georga Washingtona. Prva rezidencija je završena 1800. godine, i prvi predsednik SAD-a koji je živeo u Beloj  kući nije bio onaj od kojeg je ideja o gradnji potekla, nego John Adams (drugi predsednik Amerike).

Pogledajmo sada sekundarne progresije Georga Washingtona za trenutak kada je rezidencija završena (1. novembar, 1800), jer njegov horoskop se može koristiti i dan danas, budući da je on kao prvi čovek Amerike – „seme“! Sekundarna Venera, vladar Ascendenta Washingtona, našla se upravo na 21º Blizanaca 35’, veoma blizu 22º Blizanaca, i u jakoj konjunkciji sa Marsom (21º Blizanaca 18’) iz horoskopa SAD-a! Mars je vladar Ascendenta SAD (ja koristim kao Ascendent 8º Škorpiona jer se jako uklapa u simboliku da je ova zemlja nastala nakon rata za nezavisnost – 8º ima simboliku rata, a i sam znak Škorpiona, dok Uran – nezavisnost, sloboda, egzalitra upravo u Škorpionu) i predstavlja sam Washington D.C., glavni grad.



Takođe, u trenutku kada je John Adams postao drugi predsednik SAD-a (a prvi koji je živeo u Beloj kući), 4. marta, 1797. godine – njegov Solar Arc Mesec se našao upravo na 22º Blizanaca 25’, veoma blizu njegovog MC-a na 23º Blizanaca 00’!



Theodore Roosevlet, republikanac, postaje 14. septembra 1901 predsednik Sjedinjenih Država. Svoj naziv „Bela kuća“ rezidencija je dobila 1901, upravo po ideji ovog čoveka, zbog svoje bele fasade. U trenutku kada je on postao prvi čovek države, sekundarna osa IC-MC horoskopa SAD-a išla je preko 22º Blizanaca 39’/22º Strelca 39’!



Konačno, svoj današnji izgled Bela kuća dobija 1934 kada je Franklin D Roosevlet preneo tzv. „Ovalnu kancelariju“, radnu sobu predsednika, na zapadnu stranu. Franklin je postao predsednik SAD-a 4. marta, 1933. godine, i u svojoj natalnoj karti ima MC upravo na 22º Blizanaca 08’!



Donald Trump u horoskopu SAD-a

Midpoint (tačka srednjeg rastojanja) Jupitera i Urana u karti SAD-a se nalazi takođe na 22º Blizanaca 25’. Uran (kockarcnice, kazino) se nalazi u 8. polju (novac), i vladar je 4. polja (opozicioni kandidat), dok je Jupiter vladar 2. polja (finansijski sistem) u karti SAD-a, ali i esencijalni signifikator za veći novac. Mi u Uranu na 8º Blizanaca u 8. polju imamo upravo sliku Donalda Trumpa, republikanskog kandidata, biznismena koji je svoje carstvo izgradio u kockarnicama, nekretninama... Jupiter/Uran kombinacija uvek govori o nekim finansijskim rizicima..., ali u ovom slučaju može biti i slika preterivanja u naoružanju, i prekomernoj upotrebi nekog modernog oružja u nekom ratnom sukobu. Zanimljivo je da Donald Trump ima prenatalnu, solarnu, eklipsu upravo na 8º Blizanaca 49’, na Uranu SAD-a, na planeti koja, kako sam već rekla malo pre, u karti SAD-a predstavlja upravo njega! 



Pogledajmo sada i njegov horoskop. Vidimo da ovaj čovek ima Sunce upravo na 22º Blizanaca u konjunkciji sa Severni čvorom, tj. da je rođen na dan lunarne eklipse koja je bila na 23º Strelca 05’. Ascendent mu je na 29º Lava 58’, tada se tu nalazila zvezda Regulus (koja je sada pozicionirana na 0º  Device), što mu sigurno može doneti uspeh. Solar Arc Sunce (29º Lava 07’) mu već sada prelazi Ascendnet, a tu će biti i u trenutku izbora, 8. novembra 2016 (na 0º Device 15’). Tranzitni Saturn sa 29º Škropiona mu trenutno, dok pišem ovaj članak (septembar 2015) kvadrira Ascendent, ali kako njegov natalni Saturn iz Raka, preko dispozitora-Meseca na 21º Strelca, pravi trigon ka Ascendentu, onda je ovo upravo vreme za njega, ima podršku Saturna! Jupiter takođe tranzitira njegovim 1. poljem (on), što može biti i slika „preterivanja“, ekspanzije, afera, čemu je Trump i sklon... Sa Jupiterom nije uvek sigurno, jer ume i da donese razočarenja, usled preterivanja. No, ako je natalno Jupiter jak, onda se i kroz tranzit ima podrška. Njegov Jupiter je u 2. polju, zajedno sa Hironom (rana), pa je ovo i slika njegovih novčanih gubitaka koje je imao. No, ovaj čovek se ipak spašava, jer mu Jupiter preko dispozitora, Venere, odlazi u znak Raka, znak svoje egzaltacije, što ga dodatno osnažuje, posebno u rizičnim situacijama (Venera u Raku, kao dispozitor Jupitera u Vagi, u 11. polju- polje rizika). 



Predstojeća eklipsa na 20º Device 10’, solarna, 13. septembra, 2015., će aktivirati Donaldovu postnatalnu eklipsu (lunarnu) i doneti mu veliko „otvaranje“. Ova eklipsa će aktivirati i njegovu natalnu osu čvorova samim tim, što će biti vrlo bitan momenat za njega!

Takođe, neposredno pred izbore, 1. septembra 2016, imaćemo solarnu eklipsu na 9º Device 21’, što će isto aktivirati Urana (Donald Trump) sa 8º Blizanaca55’ iz karte SAD-a, kvadratom, što naglašava i neke  moguće ratne akcije same Amerike negde na Istoku (Aldebaran-„Čuvar Istoka“).

Ako sada pogledamo i horoskop Republikanske partije, nalazimo da će na dan izbora Solar Arc osa IC-MC ići preko 22º Blizanaca 50’/22 Strelca 50’, što ovoj stranci sasvim izvesno sad već daje velike šanse za pobedu i da njen kandidat bude novi prvi čovek države! Dodajem da će Solar Arc Sunce Republikanske partije tada biti na 23º Blizanaca50’, u konjunkciji sa postnatalnom, lunarnom, eklipsom Donalda Trumpa, što stavlja veliki akcenat na ovog čoveka unutar Republikanske stranke! 



Porodica Bush

Pomenula sam Jeb Busha, sina Georga H.W. Busha, i brata Georga Walkera Busha. Zanimljivo je da i Jeb Bush ima MC na 22º Blizanaca, što ga sasvim sigurno dovodi nekako u trku za kandidaturu za predstojeće izbore, a posebno je zanimljiva pozicija tercijarnog Sunca (kreće se 1 stepen za 1 mesec) na dan izbora (8. novembra 2016) baš na 22º Blizanaca! No, rekla bih da je Trump ipak u jačoj poziciji jer mu progresivno Sunce prelazi preko Ascendenta, i zbog činjenice da će progresivno Sunce Republikanske partije biti na njegovoj prenatalnoj, lunarnoj, eklipsi. S’ druge strane, progresivno Sunce Jeba Busha biće na oko 26º Ovna, i tranzitiraće njegovim 8. poljem, što ipak nije tako jako kao Donaldovo na Ascendentu.



Inače, dodajem da George Bush ima Sunce na 21º Blizanaca, veoma blizu 22º, što ga je dovelo u dodir sa Belom kućom.

8. novembar 2016

Pogledajmo sada i kartu za trenutak otvaranja biračkih mesta. Deseto polje uvek predstavlja vladajućeg kandidata, dakle, demokarte, dok 4. polje predstavlja u ovom slučaju republikanskog kandidata.



 Zanimljiva je pozicija MC-a na 28º Lava 56’-što je blizu Donaldovog Ascendent! No, ovde, kako sam već rekla, MC predstavlja demokratskog kandidata, te Sunce treba gledati kao vladara. Sunce je u Škorpionu, no preko Marsa, vladara Škorpiona, odlazi na 29º Jarca – 29º uvek ukazuje na  kraj! No, Devica je uklještena u 10.polju, a tu je i Severni čvor, treba pogledati i Merkura. Merkur je isto u Škorpionu, i preko Marsa, isto kao i Sunce – ide na 29º Jarca – kraj! Severni čvor u modernoj astrologiji označava uspeh, protežiranja, međutim u đotišu ima totalno suprotno značenje, i zna da ukaže na skrivene radnje, smicalice, na neprijatelje iza leđa, pa bih rekla da se na osnovu samo jednostavne analize horoskopa za početak izbora u Americi može zaključiti da demokrate ovaj put nemaju šanse i da će na predstojećim izborima doživeti „kraj“ (29º)!

Da vidimo sada republikance. Četvrto polje ih opisuje, kao što sam već rekla. Uklještene su  Ribe u 4, Jupiter je vladar, i nalazi se u Vagi, deo je kardinalnog T-kvadrata sa Uranom i Plutonom. No, preko dispozicije, Venere, nalazi se na 25º Strelca 34’, veoma blizu mesta koje zovemo Centar Galaksije, što duplo ojačava ovu partiju. Strelac je znak sedišta Jupitera!!! U 4. polju imamo Neptuna u Ribama, što je sedište za ovu planetu. No, početno, 4. polje počinje u Vodoliji, Saturn je primarni vladar,nalazi se u Strelcu, a preko dispozitora, Jupitera u Vagi, odlazi u znak svoje egzaltacije. Sve ovo govori da zaista republikanci imaju veće šanse na predstojećim izborima 2016. 

22º Blizanaca – konstelacija Orion

Ako se na kraju osvrnemo i na fiksne zvezde, onda nalazimo da upravo oko 22º Blizanaca (gde se nalazi Sunce, vladar Ascendenta Donalda Trumpa) se nalaze zvezde iz konstelacije Orion koja se vezuje za Sjedinjene Države. Ovde imamo sliku veoma krupnog, visokog muškarca, naglašenih ramena, kod kojeg je akcenat i na kosi (setite se mitološkog Oriona),velikim stopalima i specifičnom hodu, i kojeg usput prate afere i problemi sa ženama. Ne upućuje li ovo sve na Donalda Trumpa?! Ako se sada vratimo na onaj deo u članku gde sam rekla da je u horoskopu Amerike Donald upravo Uran na 8º Blizanaca u 8. polju, onda dodajem da je to sve u bliskoj konjunckiji sa jednom od četiri kraljevskih zvezda, Aldebaran („Čuvar Istoka“), pa sve ovo može uputiti i na zaključke da ukoliko postane novi predsednik Amerike, Trump može dosta svoju politiku usmeriti ka nekim ratnim sukobima na Istoku.

Takođe, budući da postoji širi trigon između Urana (Donald Trump) i Saturna iz Vage iz horoskopa SAD-a, tranzitni Saturn iz Strelca, koji će početkom 2016 praviti opoziciju sa Uranom (Donald  Trump) bi ovom čoveku moglo da donese kandidaturu unutar Republikanske partije, i trku za predsednika. Aspekt opozicije sada pokreće stvari, budući da natalno postoji harmoničan aspekt.

Bilo kako bilo, izgleda da će novi predsednik Amerike doći iz redova Republikanske partije, i da Donalda Trumpa, za sada, kao veliko izenenađenje, ne treba uopšte zanemariti... Ostaje da vidimo da li će se iz redova Republikanske partije pojaviti još neko ko ima naglašen 22º Blizanaca, jer, po svemu sudeći, preko ovog stepena se dobija "ulaznica" za Belu kuću.

2020 godina

Posebno je zanimljiv momenat kada će 21.12.2020. se desiti Jupiter/Saturn konjunkcija na 0 º Vodolije! Uprvo će se Mesec SAD-a u sekundarnim progresijama naći isto na 0 º Vodolije i ja bih rekla da je ovo dolazak na scenu jako bitne žene koja će doneti Sjedinjenim Državama pa i čitavom svetu velike promene. Te iste godine se novembra dešavaju izbori u Sjedinjenim Državama, i ovo će biti jako bitan momenat! Prvo ko mi pada na pamet je žena predsenidka Obame, koji uskoro napušta Belu Kuću nakon 8 godina. Naime, on u svojoj karti ima Jupitera na 0º Vodolije, dok će se 21.12.2020. njegov Solar Arc Mesec (žena) naći na 0 º Lava što aktivira 0 º Vodolije! Nije li ovo možda znak da će Sjedinjene Države 2020, novembra, za predsednka dobiti ženu, i to prvi put druge boje kože, koja će Sjedinjenim Državama pa i celom svetu postaviti neke nove vrednosti i neki novi put... Ostaje da vidimo... Obama u svom chartu ima Mesec u trigonu sa Jupiterom, pa bi Solar Arc Mesec u opoziciji sa njegovim natalnim Jupiterom ovde označio akciju koja bi imala pozitivan ishod. 


Нема коментара:

Постави коментар

The Third Temple and Jupiter/Uranus great conjunction on 21st April 2024 Red heifers from Texas Published: 15th April, 2024 I Author: Smiljana Gavrančić ISAR CAP

  The Third Temple and Jupiter/Uranus great conjunction on 21st April 2024 Red heifers from Texas Published: 15th April, 2024 I Author...